New Homebuilder Design Award, AJ Special Award

Latitude House, London | Allford Hall Monaghan Morris

Two limestone-clad blocks sit firmly on a prominent site at Camden Town's northern gateway to announce Latitude House and act as a landmark to add to the urban grain of the area. The massing has been broken down to follow the triangular depth of the former petrol station plot; a careful arrangement of set-backs and cantilevers that capture more space internally whilst offering visual privacy to the terrace gardens below. The material palette is a controlled composition of panelled limestome and glass framed by dark aluminium sections, echoed inside with limestone floors and bright walls framed by shadow lines. All of the 12 apartments are at least dual aspect, several triple, meaning there's no shortage of space and light. 

Source: Allford Hall Monaghan Morris