RIBA Award

House at Spanish Cove, Ireland | Niall McLaughlin Architects

Extension to a cottage made up of a series of angular pavilions on a craggy site on the Irish coast. 
The group of connected linear pavilions step down the fall of the site from the white painted cottage on the west to the living space and sea views to the east. 
The three self-similar mono-pitched blocks, which are staggered across the site, either nuzzle up against the valley wall or stand back to create semi-enclosed courtyards. At the end of the journey, a larger terrace reveals spectacular views of the cliffs, sea and the islands of West Cork.
The existing house if roofed in natural slate with rendered white walls. The new structures are clad in Irish blue limestone, which will weather over time to match the surrounding cliffs.

Source: AJ Buildings Library