RIBA London Award

Tabernacle Street, London | Piercy & Co

This new office replaces a Victorian structure. The original street elevation is re-worked to allow greater ceiling heights but otherwise elegantly replicates the original composition and details. Principal challenges were getting light to the larger rear floor-plate which is enclosed on all sides, and accommodating rights-of-light. Complex constraints led to the rich architectural form of the rear building, and its intriguing character. 
The rear building roof and facade is clad in brass with standing seams. Where possible, generous windows and quirkily-angled and inserted roof-lights make for light and airy spaces. A timber clad core and suspended lighting, set at angles, complete an elegant and harmonious design. 

Source: RIBA Journal