Jaqueline du Pre, St Hilda`s College, Oxford

The external envelope of the building encloses two very different structures. The building is divided internally into two parts by a central cavity wall which acoustically separates the recital room from the part of the building containing the entrance and the practice rooms, on two levels. The ceiling of the recital room had to be designed to minimise the infiltration of outside noise and also had to be heavy so that low frequencies are not absorbed. This was achieved by spraying Gunite onto the two layers of the plywood ceiling. Gunite is virtually bone dry, so it did not damage the internal finish of the plywood.

Completed 1996.

Client
St Hilda's College, Oxford

Architect
van Heyningen & Haward

Value
£600,000

<< View featured Structures projects