John Hunt of Everest School, Hampshire

Brand new secondary school on top of a hill on green-belt farm land north of Basingstoke. The new building uses sustainable design and materials as far as possible. The three teaching blocks are two storeys high and concrete framed. The advantages of this design are structural efficiency and simplicity of construction. Additionally the slab soffits can be exposed and used to provide thermal mass to assist natural ventilation. The room layouts can therefore be varied and flexible and could be changed in the future without affecting the structure and requiring costly alterations. The building is therefore more adaptable and should give the structure a longer life.

Completed 2007.

Client
Hampshire County Council

Architect
Hampshire County Council Architects Department

Value
£18m

Awards

<< View featured Structures projects