Private Residence, London

Alterations and refurbishment of two adjoining, double-storey private homes. Initially the project involved a wide knock through opening through the two adjoining walls, with a sliding foor that vanishes into a concealed pocket. This led to the complete refurbishment of 5a a few months later, with the kitchen in 6a removed and replaced with downstairs WC facilities and storage. Parts of the ground floor slab to 5a were removed and re-laid and the ground and first floors were remodeled to create a new larger kitchen and dining room, a cinema room in the existing basement, and a new feature staircase with individually cantilevered stone treads. The staircase provide to be the most challenging part of the project. The treads were made in travertine stone to match the new floors in 5a and 6a, reinforced with bonded steel bars and backing plates. Each tread bears in to the flank wall of 5a, a cavity wall with a rebuilt dense block inner skin and the existing facing brick. 

Completed 2016.

Architect
Jean Oh Architects

<< View featured Structures projects