Tabernacle Street, London

New commercial office development on the site of a burnt out Victorian building on a tightly constrained infill site off City Road. The new building form is heavily influenced by the presence of neighbouring structures on all sides, both in terms of space and also the complex rights to light envelope created. To maximise the impact of the building, double height circular concrete columns were provided through large atrium spaces as well as exposed concrete soffits. This is in contrast to the existing exposed masonry of the party walls that can be seen internally, providing a link between the new and old. The structural floor plan evolves through the height of the building and a faceted steel frame forms the roof structure, maximising the space available given the restrictions posed. 

Completed 2015.

Client
Durley Investment Management

Architect
Piercy & Co

Value
£3.6m

Awards

<< View featured Structures projects