Talacre Community Sports Centre, London

A new sports facility providing two indoor halls of 18.2m x 33.4m and a third smaller hall for a child's soft play facilities. One of the halls is specifically designed for gymnastics and is intended to create a centre of excellence in the sport. Administration, a cafe, changing facilities and other ancillary spaces are also provided. The building is founded on strip and pad footings on the London Clay, immediately adjacent to the Victorian viaduct of the Silverlink Railway. The three halls are framed in hollow section steelwork, which is exposed throughout the building. The main hall roofs consist of 1.2m deep triangular trusses spanning the width of the halls, which also support rooflight glazing. The building is clad in a combination of industrial aluminium sheet, curtain walling and Western Red Cedar boarding. As part of the project the surrounding park is being landscaped, incorporating two outdoor sports pitches. 

Completed 2002.

Client
London Borough of Camden

Architect
David Morley Architects

Value
£4.6m

Awards

<< View featured Structures projects