Aldeburgh Music Creative Campus, Suffolk

The new Britten Studio, seating 350, was built as part of a scheme to expand performance space at Snape Maltings. The acoustic performance of the new music rooms was paramount. These may be used for recording, and no external sounds may be allowed to get in. So the roofs of both the Britten Studio and the Kiln Recital Room have 150mm of sprayed concrete on top of the timber and steel roof structure, adding over 250 tonnes to the loads on the Britten Studio roof. The acoustic of both the rooms can be adjusted by means of absorbent banners unrolled in the roof space, and heavy curtains. Both studios are intended to be workshops for experimental new approaches to performance, and they contain sophisticated state-of-the-art services.

Phase 1 completed 2009.

Client
Aldeburgh Foundation

Architect
Haworth Tompkins Architect

Value
£15m

Awards

<< View featured Structures projects