Ringwood Gateway, Hampshire

This project involved the removal of the existing visitor centre and public toilets in Ringwood town centre, and replacement with a new Gateway Building providing a range of services. The new building consolidates local and regional council offices, visitor facilities, registry office and public conveniences. Landscaping of the area created following the removal of existing buildings and retaining the mature trees has provided a key open public space. Improving the environment of this part of town was a key driver for the project. The building was constructed using Cross Laminated Timber, which significantly reduced the environmental impact of the structure. Heating and cooling is provided via an Air Source Heat Pump, resulting in a very good EPC rating. Price & Myers Sustainability acted as BREEAM Consultants, supporting the design team from conception. We worked with Hampshire County Council Architects during the early design work to ensure the scheme submitted to planning would achieve the planning and client brief of BREEAM 'Very Good'. Once the contractors were appointed, we worked with them through the detailed design process, ensuring their design and specification changes for this Design & Build project would not negatively affect the BREEAM rating. We helped the design team to develop a strategy for surpassing the minimum requirements and targeting an 'Excellent' rating. Through regular meetings and reviews, we supported the project team to completion of the building to ensure the project was certified 'Excellent'.

Client
New Forest District Council

Architect
Hampshire County Council Architects

Contractor
Osborne

<< View featured Sustainability projects