Primrose Hill House
London

A new rear extension and significant internal reconfigurations to a large semi-detached house near Primrose Hill. 

The new rear extension extends the lower ground floor into the garden space, with the new low-level walls formed as two skins of in-situ reinforced concrete (RC); the outer retaining the higher garden levels that the extension cuts into, and the inner forming a fair-faced visual concrete finish. A sedum roof is supported by a minimalist steel frame to allow uninterrupted views into the garden. 

Internally, the front half of the ground floor plate has been removed to create a dramatic double-height space at the main entrance to the house. To maintain stability to the front bay window, an in-situ RC beam was inserted and concealed within the existing bay window structure.

Completed 2019.

Project Information

Client

Private

Architect

STUDIOCARVER

Value

Undisclosed

Related